Numizmatikë

Numizmatika

Në vendin tonë prerja e ka zanafillën që në shekujt VII -VI p.e.s në Dyrrah dhe Apolloni Janë pikërisht monedhat e kësaj periudhe të cilat shënojnë pikënisjen e historisë të koleksionit të monedhave për qëllime numizmatike.

Kyçu