Koleksionisti Nr. 29

U botua numri më i ri i revistës "Koleksionisti"

Lexo më shumë

Koleksionisti Nr. 29

U botua numri më i ri i revistës "Koleksionisti"

Lexo më shumë

FILATELIA

Me 5 maj 1913, u emetua dhe u vu në qarkullim pulla e parë kombëtare shqiptare.
Me emetimin e pullës së parë postare shqiptare u konsolidua dhe shërbimi postar me
indentitet shqiptar, e cila ka qënë kurdoherë pjesë shprehëse e identitetit tonë kombëtar.

Lexo më shumë

FILATELIA

Me 5 maj 1913, u emetua dhe u vu në qarkullim pulla e parë kombëtare shqiptare.
Me emetimin e pullës së parë postare shqiptare u konsolidua dhe shërbimi postar me
indentitet shqiptar, e cila ka qënë kurdoherë pjesë shprehëse e identitetit tonë kombëtar.

Lexo më shumë

FILATELIA

Me 5 maj 1913, u emetua dhe u vu në qarkullim pulla e parë kombëtare shqiptare.
Me emetimin e pullës së parë postare shqiptare u konsolidua dhe shërbimi postar me
indentitet shqiptar, e cila ka qënë kurdoherë pjesë shprehëse e identitetit tonë kombëtar.

Lexo më shumë

FILATELIA

Me 5 maj 1913, u emetua dhe u vu në qarkullim pulla e parë kombëtare shqiptare.
Me emetimin e pullës së parë postare shqiptare u konsolidua dhe shërbimi postar me
indentitet shqiptar, e cila ka qënë kurdoherë pjesë shprehëse e identitetit tonë kombëtar.

Lexo më shumë

NUMIZMATIKA

Në vendin tonë prerja e ka zanafillën që në shekujt VII -VI p.e.s
në Dyrrahdhe Apolloni.Janë pikërisht monedhat e kësaj periudhe të cilat
shënojnë pikënisjene historisë të koleksionit të monedhave për qëllime numizmatike.

Lexo më shumë

NUMIZMATIKA

Në vendin tonë prerja e ka zanafillën që në shekujt VII -VI p.e.s
në Dyrrahdhe Apolloni.Janë pikërisht monedhat e kësaj periudhe të cilat
shënojnë pikënisjene historisë të koleksionit të monedhave për qëllime numizmatike.

Lexo më shumë

MEDALJET DHE USHTRIA

Medaljet perbejne nje nga simbolet me shprehese te Unit
te nje shteti, te perpjekjeve te tij per te afirmuar popullin e vet.
Shteti Shqiptar, i lindur me 1912, ka me 1914 dekoraten e vet.

Lexo më shumë

MEDALJET DHE USHTRIA

Medaljet perbejne nje nga simbolet me shprehese te Unit
te nje shteti, te perpjekjeve te tij per te afirmuar popullin e vet.
Shteti Shqiptar, i lindur me 1912, ka me 1914 dekoraten e vet.

Lexo më shumë

VEPRA ARTI

Lëvizjet e mëdha çlirimtare që sollën pavarësinë e vendit
(më 1912),ofruan kushte për një drejtim të ri artistik, që do të
pasqyronte më me realizëm jetën. Lindi piktura laike me motive patriotike.

Lexo më shumë

VEPRA ARTI

Lëvizjet e mëdha çlirimtare që sollën pavarësinë e vendit
(më 1912),ofruan kushte për një drejtim të ri artistik, që do të
pasqyronte më me realizëm jetën. Lindi piktura laike me motive patriotike.

Lexo më shumë

LIBRA DHE SHTYPSHKRIME

Libri i parë shqip që njihet deri më sot është “Meshari”
i Gjon Buzukut, i vitit 1555. Por ka të dhëna të drejtpërdrejta
dhe të tërthorta që flasin se fillimet e shkrimit shqip e të letërsisë shqiptare.

Lexo më shumë

LIBRA DHE SHTYPSHKRIME

Libri i parë shqip që njihet deri më sot është “Meshari”
i Gjon Buzukut, i vitit 1555. Por ka të dhëna të drejtpërdrejta
dhe të tërthorta që flasin se fillimet e shkrimit shqip e të letërsisë shqiptare.

Lexo më shumë

FOTOGRAFI DHE KARTOLINA

Arti i fotografisë në Shqipëri zë fill rreth mesit të shekullit
XIX. Atelieja e parë u ngrit me 1858, nga Pjeter Marubi në
Shkodër, në atë kohë një nga qytetet më të rëndësishme të Shqipërisë.

Lexo më shumë

FOTOGRAFI DHE KARTOLINA

Arti i fotografisë në Shqipëri zë fill rreth mesit të shekullit
XIX. Atelieja e parë u ngrit me 1858, nga Pjeter Marubi në
Shkodër, në atë kohë një nga qytetet më të rëndësishme të Shqipërisë.

Lexo më shumë

Balkanfila 2016

Balkanfila 2016

Kryesia e Shoqates se Koleksionisteve te Shqiperise njofton se, në periudhën 5-9 maj 2016, në Tirane, do të organizohet Ekspozita filatelike nderkombetare "Balkanphila 2016". Vendi i celjes së saj do te jetë Salla e Ekspozitave në Muzeun Historik Kombetar. Ky event ballkanik, qe zhvillohet per here te pare ne Shqiperi, do të realizohet nga Shoqata e Koleksionisteve te Shqiperise, me NJOHJEN e Federatës Filatelike Europiane (FEPA).

Ne diten e pare te ekspozites do te vihet ne qarkullim nje emision i posacem filatelik qe do te emetohet nga Posta Shqiptare.

Në “Balkanphila 2016”, ku është parashikuar të jenë rreth 380 stenda me 16 faqe format A4 secila, do të marrin pjesë filatelistë nga te gjitha vendet e Ballkanit. Pjesëmarrësit në të do të konkurojnë në nëntë klasa të FIP-it. Filatelistet shqiptare kanë kohë që po përgatiten me shumë seriozitet për një konkurim sa më dinjitoz, duke evidentuar vlerat më të spikatura të filatelisë sonë.


Program Balkanfila 2016

Lista përfundimtare e ekspozitave - Balkanfila 2016

Formulari i inventarit

Formulari Informativ i Eksponatit të Literatures Filatelike

Formulari i Aplikimit

Rregullat


Rregulla të veçanta për Ballkanfila 2016


Rregullat e Përgjithshme për Ekspozitat e FIP-it


Rregullat e Përgjithshme të FIP për Vleresimin e Eksponateve Konkurruese ne Ekspozitat E FIP GREV


Rregulla të veçanta për vlerësimin e eksponateve të maksimafilisë në ekspozitat e FIP SREV


Rregullat e FEPA-s për ekspozitat (FREGEX)

Rregulla të Veçanta për Vlerësimin dhe Udhëzime për Gjykimin e Eksponateve të Filatelisë Tradicionale⇩

Udhëzime për gjykimin e eksponateve të maksimafilisë

Komisionerët


Komisionerët kombëtarë

Akomodimi

Kjo broshurë përmban gjithë informacionet e duhura për akomodimin:


The Capital Tirana Hotel

Aktivitete

Dita Botërore e Postës

Në aktivitetin organizuar nga Posta Shqiptare në kuadër të Ditës Botërore të Postës dhe 140-vjetorit të krijimit të Bashkimit të Përbotshëm Postar, UPU, u lidh marrëveshja mes Shoqatës së Koleksionistëve të Shqipërisë dhe Postës Shqiptare, për një bashkëpunim të ngushtë dhe sponsorizimin e Balkanphila 2016, që do të mbahet vitin që vjen në datat 5-9 Maj. Kjo marrëveshje që do t’i shërbejë suportit që do të japë Posta Shqiptare për këtë aktivitet që do të drejtohet nga SHKSH.
Me rastin e aktivitetit të sotëm u promovua edhe versioni anglisht i librit “Pullat dhe histori postare te Shqiperise”, me autor z.Thimi Nika, i sponsorizuar nga Posta Shqiptare. Ne aktivitet morën pjesë kryesia e SHKSH dhe titullarë të Postës Shqiptare.

Revista

Revista e ekspozitës filatelike nderkombetare "Balkanphila 2016"


Revista Balkanfila 2016

Rezultatet

Rezultatet e ekspozitës filatelike nderkombetare "Balkanphila 2016"


Lista e vlerësimeve - Balkanfila 2016.pdf

Fotot e Eventit

Shkarkoni fotot e eventit Balkanfila 2016

Dita e parë - Përgatitjet - 4 Maj 2016

Dita e dytë - Hapja - 5 Maj 2016

Dita e tretë - 6 Maj 2016

Dita e katërt - 7 Maj 2016

Dita e pestë - 8 Maj 2016

Dita e gjashtë - Palmares - 9 Maj 2016

Kategoritë

Revista Zyrtare e Shoqatës

Lajme & Aktivitete

Lajmet dhe eventet më të fundit në fushën e koleksionimit